Matthijs, since 1920
Matthijs, since 1920

Sinds 1920

Matthijs, een familiebedrijf in hart en nieren. De basis gelegd vanuit een woonhuis en uitgegroeid tot een bekende suikerwerkfabriek. Door de jaren heen heeft Matthijs vooral hoogtepunten, maar natuurlijk ook enkele dieptepunten gekend.  Het is allemaal begonnen in 1920...

In 1920 begint Walther Matthijs - pas getrouwd - vanuit zijn woning zijn eigen bedrijf. Met niets anders als een kachel en een grote kookpan in de keuken. Zonder geld, maar met veel passie begon hij te experimenteren. Zijn vader was altijd al suikerbakker geweest en van hem heeft hij dan ook veel geleerd. Met veel proberen en opnieuw beginnen, bouwde hij aan zijn eigen recepturen. Het totaal aantal personeelsleden voor administratie, verkoop, inpakken en suikerkoken bestaat uit \"\"één man, namelijk Walther Matthijs zelf.

Hard werken wordt beloond
Het harde werken werpt al snel zijn vruchten af en twee jaar later wordt zijn verzoekschrift voor de oprichting van een bakkerij voor kleine suikerwerken gehonoreerd. Door de kwaliteit van zijn producten en de juiste verkoopkanalen in Nederland en België beleeft het bedrijf een sterke groei. Hierdoor is Walther genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe, grotere fabriek met de naam 'Matthijs Caramel-works'.
\"\"
Donkere dagen
Toch krijgt Walther ook te maken met zware tegenslagen als de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog de fabriek stil leggen en later de gehele fabriek vernield wordt  door granaatvuur. Walther laat zich niet kennen en zet alles op alles waardoor een nieuwe fabriek tot stand komt. Walther, door de familie Opa Bollekes genoemd, werkt samen met zijn negen zonen in de 'bollekesfabriek'. Samen veroveren zij met de dropjes van Matthijs de markt en laten het bedrijf nog verder opbloeien.

Matthijs groeit verder \"\"
Nu - ruim 90 jaren later -  is het bedrijf nog steeds in dezelfde familie, maar produceren we met de modernste technieken en in veel hogere volumes. Er worden in totaal ca. 134 verschillende soorten snoep geproduceert voor klanten in heel Europa. Hij zou zijn ogen uitkijken, Walther Matthijs!

Matthijs, since 1920 ambachtelijk snoep]
Contact
Heeft u interesse in één van onze producten? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bel ons dan voor een afspraak bij ons of bij u op kantoor.
Bezoekadres
Voltweg 14
4631 SR Hoogerheide
Postadres
Postbus 18
4630 AA Hoogerheide
Contactinformatie
Tel.: +31 (0)164 61 25 10
E-mail: sales@matthijs.nl
Webdesign: Commpanion, Tilburg ©