Sinds 1920 de lekkerste

Matthijs produceert al 100 jaar drop, winegum en gom en is door haar traditionele en kwalitatief hoogwaardige recepturen nog steeds groeiend als bedrijf. Met een groot klantenbestand in zowel binnen- als buitenland wordt Matthijs een steeds grotere speler binnen de markt.

Met behoud van optimale productkwaliteit wil Matthijs zich de komende jaren richten op het vergroten van de productiecapaciteit en het realiseren van een sterk groeiende afzet. Ook wil Matthijs haar eigen merk gaan positioneren als betrouwbaar snoepmerk waar kwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Sinds 1920 de lekkerste

Matthijs produceert al 100 jaar drop, winegum en gom en is door haar traditionele en kwalitatief hoogwaardige recepturen nog steeds groeiend als bedrijf. Met een groot klantenbestand in zowel binnen- als buitenland wordt Matthijs een steeds grotere speler binnen de markt.

Met behoud van optimale productkwaliteit wil Matthijs zich de komende jaren richten op het vergroten van de productiecapaciteit en het realiseren van een sterk groeiende afzet. Ook wil Matthijs haar eigen merk gaan positioneren als betrouwbaar snoepmerk waar kwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Mee op reis naar de smaak van de ambacht.

Mee op reis naar de smaak van de ambacht.

Hoe het begon

Op 14 januari 1920 begon Walther Matthijs vanuit zijn woning met de ontwikkeling van zijn eigen droprecepten. Hij startte met niets anders dan een kachel en een grote kookpan, weliswaar zonder geld, maar met veel passie. Zijn vader was suikerbakker geweest en van hem had hij veel geleerd. Door middel van veel experimenteren en evalueren bouwde hij aan zijn eigen recepturen.

Hoe het begon

Op 14 januari 1920 begon Walther Matthijs vanuit zijn woning met de ontwikkeling van zijn eigen droprecepten. Hij startte met niets anders dan een kachel en een grote kookpan, weliswaar zonder geld, maar met veel passie. Zijn vader was suikerbakker geweest en van hem had hij veel geleerd. Door middel van veel experimenteren en evalueren bouwde hij aan zijn eigen recepturen.

Hard werken wordt beloond

Het harde werken wierp al snel zijn vruchten af en twee jaar later, in 1922, werd Walther zijn verzoekschrift voor de oprichting van een bakkerij voor kleine suikerwerken gehonoreerd. Matthijs BV is nu officieel geboren! Door de kwaliteit van zijn producten en de juiste verkoopkanalen in Nederland en België, beleeft het bedrijf een sterke groei. Hierdoor was Walther genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe, grotere fabriek met de naam ‘Matthijs Caramel-works’.

Hard werken wordt beloond

Het harde werken wierp al snel zijn vruchten af en twee jaar later, in 1922, werd Walther zijn verzoekschrift voor de oprichting van een bakkerij voor kleine suikerwerken gehonoreerd. Matthijs BV is nu officieel geboren! Door de kwaliteit van zijn producten en de juiste verkoopkanalen in Nederland en België, beleeft het bedrijf een sterke groei. Hierdoor was Walther genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe, grotere fabriek met de naam ‘Matthijs Caramel-works’.

Donkere dagen

Toch kreeg Walther ook te maken met zware tegenslagen, toen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog de fabriek stillegden en later de gehele fabriek vernielden door granaatvuur. Walther liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, waardoor later een nieuwe fabriek tot stand kwam. Walther, door de familie Opa Bollekes genoemd, werkte samen met zijn negen zonen in de ‘bollekesfabriek’. Samen veroverden zij met de dropjes van Matthijs de markt en lieten het bedrijf nog verder groeien.

Donkere dagen

Toch kreeg Walther ook te maken met zware tegenslagen, toen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog de fabriek stillegden en later de gehele fabriek vernielden door granaatvuur. Walther liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, waardoor later een nieuwe fabriek tot stand kwam. Walther, door de familie Opa Bollekes genoemd, werkte samen met zijn negen zonen in de ‘bollekesfabriek’. Samen veroverden zij met de dropjes van Matthijs de markt en lieten het bedrijf nog verder groeien.

Van dropfabriek naar snoepfabriek

Na de successen van Walther Matthijs en zijn opvolgende zoon, Leo Matthijs, kwam medio 1990 Walter Matthijs aan het roer. Hij had al snel de ambitie om Matthijs te laten groeien naar een internationaler niveau. Al gauw werden de eerste winegums geproduceerd, een hele stap voor het bedrijf wat voorheen slechts drop produceerde.

Van dropfabriek naar snoepfabriek

Na de successen van Walther Matthijs en zijn opvolgende zoon, Leo Matthijs, kwam medio 1990 Walter Matthijs aan het roer. Hij had al snel de ambitie om Matthijs te laten groeien naar een internationaler niveau. Al gauw werden de eerste winegums geproduceerd, een hele stap voor het bedrijf wat voorheen slechts drop produceerde.

Matthijs groeit verder

Nu, ruim 100 jaar na de oprichting, is het bedrijf nog steeds in dezelfde familie, maar produceren we met de modernste technieken en in veel grotere volumes. Er worden in totaal meer dan 100 verschillende soorten snoep geproduceerd voor klanten in Europa, Amerika en Azië. Hij zou zijn ogen uitkijken, Walther Matthijs!

Matthijs groeit verder

Nu, ruim 100 jaar na de oprichting, is het bedrijf nog steeds in dezelfde familie, maar produceren we met de modernste technieken en in veel grotere volumes. Er worden in totaal meer dan 100 verschillende soorten snoep geproduceerd voor klanten in Europa, Amerika en Azië. Hij zou zijn ogen uitkijken, Walther Matthijs!