Home 2018-03-21T14:12:07+00:00

Zuidwesthoek Business Award

In maart 2016 kwam met trots de suikerwerkfabrikant Matthijs BV als winnaar uit de bus tijdens de uitreiking van de ‘Zuidwesthoek Business Award 2015’ in de categorie handel, diensten & industrie. Dit heeft Matthijs als bedrijf kunnen waarmaken door middel van het aanboren van nieuwe markten en het optimaliseren van de productie-efficiëntie. Een enorme beloning na alle veranderingen en de explosieve groei van de afgelopen jaren. ‘Met trots kan ik zeggen dat dit mede mogelijk is gemaakt door alle 100 medewerkers van Matthijs BV’ aldus directeur Walter Matthijs.

Van drop naar chocolade

Sinds 2016 heeft Matthijs een zogeheten ‘chocolateertunnel’ aan de productieafdeling toegevoegd. Hier kunnen diverse snoepjes, zoals sinaaspectine en vanille-guimauve, bedekt worden met een laagje chocolade. In de Belgische markt is dit al een zeer populaire delicatesse. De chocolateertunnel wordt ook veelal gebruikt voor seizoensgebonden artikelen, zoals Paashazen en Sinterklazen.

Matthijs breidt uit!

In 2015 is Matthijs gestart met een flinke uitbreiding van de bestaande productiesite in Hoogerheide. Een gehele aanbouw zorgt voor een verdubbeling van de magazijnruimte, een vernieuwde verpakkingsafdeling en uitbreiding in de productie. Ook de kantoren en ontvangstruimtes zijn geheel vernieuwd en ingericht op de explosieve groei van de laatste jaren.